Австралия забрани реклама на презервативи

В Австралия всичко е разрешено, но не съвсем, пише Horizont.net. Сайтът съобщава, че в страната е било забранено излъчването на провокативна телевизионна реклама на марката презервативи Four Seasons, изпълнена с твърде много еротика и натурализъм.

Въпреки че е отхвърлен за излъчване в телевизионния ефир, клипът предизвиква интерес в мрежата, където го гледат хиляди австралийци и хора от други страни. В YouTube той има над 4 милиона прегледа.

„Марката успя да ядоса защитниците на обществения морал. Но те не генерират световно внимание. Дали това й е помогнало, вероятно ще стане ясно през идните седмици. Four Seasons умело използва забраната срещу себе си в социалните медии, за да привлича вниманието в своя полза”, посочват авторите на Horizont.

Прекалена или не, рекламата влезе в световните онлайн каталози за най-ново от маркетинга, включително в AdsOfTheWorld, който я представя.

„Ето това е начин да създадеш и представиш реклама, измислена, за да бъде забранена”, коментира в блога си Ethical Adman. Според него рекламата се забавлява със сексуалността. Тя е направена по идея на комедианта Гари Ек, международно познат като сценарист на детския филм Happy Feet Two. „За да се свържем с по-младата демография трябваше да направим подходящо за нея и забавляващо видео, а ако бяхме премахнали всички сексуални отправки заради телевизионния ефир, щеше да се блокира целта на цялата кампания. Всъщност това е важно съобщение с призив за безопасен секс”, коментира пред AdNews Греъм Портър, изпълнителен директор на Four Seasons.

Други международни наблюдатели отбелязват, че при всички случаи рекламата не се препоръчва за гледане от деца. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ