Исландска марка обвини Бионсе в плагиатство

Исландска марка обвини Бионсе в плагиатство

Исландска марка обвини Бионсе в плагиатство

В новата кампания на собствената си модната марка Dereon, Бионсе влезе в ролята на абсолютната рок мадама. Тя е с къса руса коса и изрисуван с мастило гръб. Носи черен клин с квадратни сребристи елементи и кожени боти с висок ток.

Впечатляващият вид на певицата обаче стана обект на спор, отбеляза „Дейли Мейл”.

От исландската марка E-label я обвиниха, че е копирала техен дизайн, показан на разпродажба в Лондон през ноември 2009 г.

Спорът е свързан с черния клин, покрит с сребристи метални квадратчета от бедрата надолу, който се носи в съчетание с боти.

Хелба Холгримсдотир, съсобственик на исландската компания твърди, че когато за първи път е видяла Бионсе на снимка, дори не е предположила, че певицата носи дрехи от собствената си марка. Помислила е, че звездата е облечена с техния клин.

Засега не е ясно дали компанията ще заведе иск в съда. Обвиненията остават на думи, докато дрехите се сравнят и бъдат установени приликите и разликите помежду им.

Марката Dereon включва модели на Бионсе и майка й. Създадена е през 2006 г. и е част от модната къща House of Dereon, която носи името на бабата на певицата по майчина линия, Агнес Дерън.    

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ