Човечеството трябва да работи 3 дни седмично според милиардера Карлос Слим

Човечеството трябва да работи 3 дни седмично според милиардера Карлос Слим

Човечеството трябва да работи 3 дни седмично според милиардера Карлос Слим

Хората трябва да работят три дни в седмицата – така смята мексиканският милиардер Карлос Слим.

"Днес хората живеят по-дълго, по-здрави са, не са претоварени от тежка физическа работа. Днешната цивилизация търси повече знания, повече изкуство и по-малко физическа подготвеност. Мисля, че хората трябва да се пенсионират по-късно и да работят три дни в седмицата", споделя той пред телевизия "Блумбърг".

Идеята на Слим не е продиктувана от чист алтруизъм, той се ръководи от делова логика, отбелязва БГНЕС. Според милиардера радикалното съкращаване на работната седмица ще доведе до отварянето на нови работни места и ще осигури по-голяма динамика на бизнеса. Ако хората бъдат свободни 4 дни в седмицата, това не само ще повиши качеството на живота им, но ще доведе и до по-голям растеж на туризма, развлекателната индустрия, културата, спорта и образованието. 

Преди няколко години собственикът на мексиканската телекомуникационна компания бе обявяван от списание "Форбс" на два пъти за най-богатия човек на планетата, а днес е на седмо място с имане за 49,1 млрд долара. 

Според него обществото ще спечели от по-късното пенсиониране, защото ще заделя по-малко пари за пенсионерите. 

76-годишният Слим обаче не смята да излиза в пенсия.

Идеята за тридневна работна седмица не е само на Карлос Слим. Преди няколко дни британските медии огласиха резултатите от изследване, според което работниците са продуктивни само три дни в седмицата, а когато е жега и задушно, два и половина дни. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ