Новият президент на Полша официално встъпи в длъжност

Новият президент на Полша официално встъпи в длъжност

Новият президент на Полша Бронислав Коморовски встъпи в длъжност на тържествена церемония в полския Сейм днес, предава „Франс прес”. В присъствието на редица официални гости, сред които бившите държавни глави на Полша Коморовски положи клетвата си: "Като президент на Република Полша, избран по волята на народа, се заклевам да спазвам разпоредбите на конституцията, да пазя достойнството на нацията и независимостта и сигурността на страната. Мое върховно задължение ще бъде доброто на Отечеството и просперитета на неговите граждани. И нека Бог ми помага!", изрече той на церемонията по инагурацията.


Загубилият предсрочните президентски избори кандидат Ярослав Качински, брат-близнак на трагично загиналия в самолетна катастрофа предишен президент на Полза Лех Качински не присъства на церемонията.

Ярослав Качински, който е лидер на опозиционната партия "Право и справедливост" бойкотира събитието заради "неуважението", демонстрирано според него от членове на партията на Качински "Гражданска платформа" спрямо загиналия му брат.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ