Британското правителство забранява сексуалното образование за най-малките ученици

Британското правителство забранява сексуалното образование за най-малките ученици

Британското правителство забранява сексуалното образование за най-малките ученици

Британското правителство е подготвило план и насоки, според които на училищата в Англия ще бъде забранено да преподават сексуално образование на деца под девет години. Планът ще бъде публикуван в четвъртък, съобщи BBC.

Медията не разполага с документа, но правителствен източник казва, че той включва забрана децата да бъдат обучавани за полова идентичност. Според източника министрите са убедени, че по-ясни насоки ще осигурят подкрепа за учителите и успокоение за родителите и ще определят кои теми, на каква възраст трябва да се преподават на учениците.

Но ръководителят на Асоциацията на директорите на началните училища в графство Съфолк каза, че предложенията на правителството няма да направят нещата кой знае колко по-различни. Ребека Лийк, която също е временно изпълняващ длъжността директор в основно училище на север от Ипсуич, коментира в програмата Today на BBC Radio 4, че сексуалното образование обикновено не се преподава в началните училища до 6-та година и "родителите вече имат право да оттеглят" детето си, ако те желаят. „Училищата вече са задължени да предоставят разумно точна информация на родителите какво ще бъде съдържанието на сексуалното възпитание“, каза тя.

Прегледът на програмите беше обявен от министър-председателя Риши Сунак след опасения, че някои деца са били изложени на „неподходящо съдържание“.  Директори на училища казват пред пред BBC, че няма доказателства за широко разпространен проблем.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ