Елтън Джон лишава децата си от наследство

Елтън Джон лишава децата си от наследство

Елтън Джон актуализира завещанието си и реши да лиши от наследство двамата си синове. Причината? За да им даде урок за смисъла от работата и стойността на парите.

Засега децата са малки - Закари е на 5 г., Илайджа - на 3, и тепърва ще разбират урока, който ще им струва богатство от 280 млн. долара.

Решението на сър Елтън Джон е окончателно. То е вдъхновено от милиардера Уорън Бъфет, който обяви, че ще остави наследството си за благотворителни каузи, включително на фондацията на Бил Гейтс, а не на децата си. Точно това смята да направи и британската звезда.  Но с някои уговорки: „Те имат нужда да живеят нормално, да имат малко уважение към парите, малко уважение към труда... Разбира се, заедно със съпруга ми ще осигурим на нашите деца известна финансова подкрепа. Но е ужасно да дадеш на децата си сребърна лъжица, това е разрушително за живота им“, казва 68-годишният артист, цитиран от „Дейли Мирър“.  

Засега сър Елтън Джон не е стигнал до компромис със съпруга си Дейвид Фърниш за сумата, която все пак ще оставят на наследниците си. Сигурно е обаче, че тя ще е минимална, защото и Фърниш смята, че „най-големите радости идват чрез упорита работа“. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ