Пускат жп линията Видин-Калафат по Дунав мост 2

Пускат жп линията Видин-Калафат по Дунав мост 2

Пускат жп линията Видин-Калафат по Дунав мост 2

Първият пътнически влак по Дунав мост 2 ще тръгне днес, за да даде старт на жп линията Видин-Калафат. Новата транспортна връзка ще бъде открита от заместник-министъра на транспорта Антон Гинев и държавния секретар на Министерството на транспорта на Румъния Юлиан Матаке, съобщи БНР. Гинев ще посрещне румънската делегация на ЖП гара Видин. Официалните лица и журналисти ще бъдат и първите пътници на влака до Калафат. От днес, композицията ще се движи ежедневно в двете посоки, а разписанието е направено така, че да може да се прави връзка с влаковете за Видин и София и от Калафат до Крайова.

Също от днес се възстановява и железопътния трафик между София и Солун. Два влака ще обслужват линията всеки ден.Общият брой на седящите места във всяка от композициите е 120.

Влакът от София ще тръгва  в 15.30 ч. и ще пристига в Солун в 22.22 ч., а от Солун - в 6.55 ч. с час на пристигане в София 13.45 ч. В Солун ще може да се прави връзка  за и от гръцката столица Атина.

Резервацията на места ще бъде задължителна. Клиентите ще имат възможност да направят своите резервации до 60 дни предварително. Цената на билета за пътуване в едната посока е 34.86 лв. Билети за влаковете, пътуващи между София и Солун, ще бъдат издавани във всички центрове и каси за продажба на международни железопътни билети в страната.

Предвидена е и специална оферта за билет отиване и връщане на цена от 25 евро. Тя ще важи ако билетът е с фиксирани дати за отиване и връщане и е закупен не по-късно от 15 дни преди датата на пътуване. Местата по тази оферта са ограничени – по 12 за всеки влак.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ