България

Политика

|

Общество

|

Таня Андреева уволнила тайно директора на "Пирогов"

Таня Андреева уволнила тайно директора на Пирогов

Таня Андреева уволнила тайно директора на "Пирогов"

Две седмици преди да предаде поста здравен министър д-р Таня Андреева е уволнила директора на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, съобщава „Труд", като се позовава на направена справка в Търговския регистър.

След точката за освобождаването на професора, Андреева разписва в заповедта си да му се изплати "обезщетение за неспазения срок на предизвестнието съгласно договора му за управление".

След решението на Андреева съветът на директорите на "Пирогов" - проф. Веселин Василев, проф. Димитър Раденовски и доц. Христо Цеков, се събира на 4 август. Тогава за изпълнителен директор се избира доц. Христо Цеков, който е началник на Трета хирургична клиника в института, става ясно от проверката в регистъра.

"Официално никой нищо не ми е съобщавал, не знам какво се случва", коментира пред "Труд" проф. Миланов. Новозастъпилият екип в здравното министерство също не знаеше дали шефът на "Пирогов" е отстранен. Д-р Андреева не е открита за коментар.

„Към момента все още съм шеф на „Пирогов", заяви проф. Стоян Миланов в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия. „Няма официално вписване на т.нар. нов Съвет на директорите, поне аз не съм получил никаква информация, тя не е сведена до мен", обясни той по телефона.

„Разбрах вчера от моя юридически отдел за това протоколно решение на един министър в оставка, което е направено на 23-ти", уточни Миланов и добави, че не е водил разговор с Андреева.

Директорът на спешната болница изрази надежда, че уволнението му няма да се случи.

Служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков коментира, че ще проучи фактите около необичайното отстраняване на директора на „Пирогов". „Още днес, след като отида в министерството, ще проверя документите за уволнението", увери министър Ненков пред Нова телевизия.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ