„Право“, „Психология“ и „Софтуерно инженерство“ първенци по студенти в СУ

„Право“, „Психология“ и „Софтуерно инженерство“ първенци по студенти в СУ

„Право“, „Психология“ и „Софтуерно инженерство“ първенци по студенти в СУ

"Право", редовна форма на обучение, отново е най-атакуваната специалност в СУ от кандидат-студентите тази година.  На второ място по желаещи е "Психология", а третото място заема специалността "Софтуерно инженерство“. Близо 10 000 кандидати са подали документи за прием в СУ в началото на кампанията. Днес Софийският университет "Св. Климент Охридски" обяви резултатите от третия етап на класирането на кандидат-студентите за учебната 2022/2023 г. Те са окончателни, а срокът за записване е от 20 до 22 юли 2022 г. включително. Общо 3360 новоприети студенти са се записали, а 622 са потвърдили специалността, в която са класирани на първия и втория етап. Класираните на третия етап са 1188, новокласирани от тях са 566.

В общото класиране на следващите места кандидатите са поставили специалностите "Графичен дизайн", "Предучилищна и начална училищна педагогика" (задочна форма на обучение), "Английска филология", "Международни отношения" (редовна форма на обучение), "Журналистика" (редовна форма на обучение), "Връзки с обществеността" (редовно обучение) и "Компютърни науки".

Записването се извършва отдел "Студенти" на факултета, в който кандидатите са приети. Всички необходими документи за записване трябва да бъдат попълнени предварително. Студентска книжка се купува в книжарниците на Университета в сградите на Ректората, Факултета по науки за образованието и изкуствата, Факултета по математика и информатика, Стопанския факултет и от щандовете на Университетското издателство с печатница "Св. Климент Охридски". Заплащането на семестриалните такси и таксата за електронна студентска карта става единствено по банков път с превод във всяка търговска банка по сметката на Софийския университет.


 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ