Разширяват възможностите за отнемане на шофьорската книжка

Разширяват възможностите за отнемане на шофьорската книжка

Разширяват възможностите за отнемане на шофьорската книжка

Наредбата за контролните точки, която беше публикувана в Държавен вестник, разширява възможностите за отнемане на шофьорската книжка на водачи извършили нарушения. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция, цитиран от БНР. 

Нарушенията, които водят до най-много тежки катастрофи у нас са тези, за които се увеличава броят на отнетите контролни точки от МВР, уточни той. 

"Това са нарушенията, водещи до висок пътно-транспортен травматизъм по пътищата на страната. В последно време сме свидетели на все по завишен контрол, по-стриктни действия от наша страна, но резултата и ефекта не ни удовлетворяват в голяма степен. Така че това е едно от действията - промяната на тази наредба -  с което се цели да се подобрят резултатите от извършената дейност. В тази връзка са и промените в наредбата. Очевидно не може да се разчита само на общественото разбиране и на самосъзнанието. Затова взимаме нещата основно в наши ръце", обясни Близнаков. 

От вътрешното министерство дадоха пример, че според новата наредба, ако млад водач взел шофьорска книжка преди 2 години, допусне два пъти в рамките на година превишаване на скоростта над 50 км в населено място, остава без свидетелство за управление.

"Когато се изчерпат всички контролни точки, свидетелството за правоуправление се губи и е необходимо да се положи отново изпит за правоспособност", допълни Близнаков.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви