Сербезова сменя и шефа на онкологията

Сербезова сменя и шефа на онкологията

Сербезова сменя и шефа на онкологията

Здравният министър Асена Сербезова сменя и шефа на Университетската болница по онкология д-р Стефан Константинов. Все още няма официално потвърждение от Министерството на здравеопазването, но новината бе съобщена от сайта clinica.bg.

Като причина за рокадата в последните дни на правителството в оставка отново е посочена лошото финансово състояние на болницата. Д-р Константинов, който също бе здравен министър в първия мандат на Борисов,  пое болницата в изключително лошо финансово състояние. В момента онкологията няма просрочени задължения.

Преди седмица здравната министърка проф. Асена Сербезова обяви държавните болници в лошо финансово състояние, но тогава онкологията не бе сред изброените болници съсзадължения, но все още има големи дълговe. Единствената кадрова рокада, която министерството направи от списъка с „лошите болници" досега бе в УМБАЛ „Св. Екатерина", откъдето бе отстранен проф. Генчо Начев заради това, че е оперирал на граждански договор.

Преди да излязат резултатите от ревизията пък бе сменен проф. Иван Поромански от "Пирогов." Мястото на д-р Константинов ще се заеме от бившия началник на коремната хирургия в УСБАЛО – проф. Панайот Куртев, който е в пенсионна възраст. Той се опитваше да поеме управлението на болницата години наред, участвайки неуспешно в не един конкурс за директор.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ