БСП поиска оставката на министъра на отбраната

БСП поиска оставката на министъра на отбраната

БСП поиска оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев заради позицията му, че е готов да наруши конвенцията от Монтрьо и да се пускат кораби на НАТО в Черно море. 

"Искаме оставката на Тагарев, той вече е вреден за България. Действията и думите му са опасни за националната сигурност, за гражданите, за мира и за неутралитета", заяви  Корнелия Нинова на брифинг в кулоарите на парламента. 

БСП няма да подкрепи внесената от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС декларация за приемане на Украйна в НАТО, категорична беше тя. "Нашите слагачи бързат да бъдат по-католици от папата. Те не осъзнават, че до нас се води война и ние няма да подкрепим тази декларация", добави Нинова.

БСП е и против проекторешението за продажбата на оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна. "Бързат заради Зеленски, но всъщност искат да покрият една голяма далавера, защото на площадката има оборудване за над 200 милиона, а за 600 милиона липсва. Как си представят, че ще предоставят на Украйна  оборудване, което изисква руски резервни части, поддръжка. Освен това става дума за оборудване за двойна употреба - имат ли разрешение от Русия тези реактори за отидат за Украйна", попита Нинова. 

По повод евентуалното посещение на Володимир Зеленски у нас, тя коментира, че не БСП са го канили. „Който е поканил Зеленски, да си го приеме. Ние не сме. Ако дойде в НС, пак ще ви съберем, и той ще чуе принципната и последователната позиция на БСП“, каза лидерът на БСП.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ