БСП предлага два варианта на решение за третия мандат

БСП предлага два варианта на решение за третия мандат

БСП предлага два варианта на решение за третия мандат

БСП предлага два варианта на решение за третия мандат. Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната група БСП Георги Свиленски.  

"Изпълнителното бюро на БСП в момента заседава. Утре ще предложим на Националния съвет два варианта за действие, които са в съответствие с Конституцията и ще бъдат с хоризонт петък. Тогава и двата варианта ще бъдат обсъдени", обясни той.

Преди седмица "БСП за България" започна преговорите за съставянето на кабинет в рамките на настоящото Народно събрание. В петък обаче лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че партията му няма да продължи участието си в консултациите. От БСП и ДБ обаче изразиха мнение, че има много кризи за решаване и не трябва да се прибързва с решението да се отива към избори. Междувременно, опозицията от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане" настояват, че президентът трябва да свика нови парламентарни избори.

Относно процедурата по връщането на третия проучвателен мандат за съставяне на ново правителство пред журналисти в събота президентът Румен Радев коментира, че БСП следва да изпълни мандата в съответствие с Конституцията и тълкувателното решение на Конституционния съд. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ