Пращат още 400 военни на помощ за разчистването на наводнените села в Карловско

Пращат още 400 военни на помощ за разчистването на наводнените села в Карловско

Пращат още 400 военни на помощ за разчистването на наводнените села в Карловско

400 военнослужещи с техника ще се включат от утре допълнително в разчистването в пострадалите от наводнението села Каравелово, Богдан и Слатина. В петък служители от областните и общинските администрации в Пловдив и съседните области също ще помагат в наводнените села. Това обяви министър-председателят Гълъб Донев на днешното правителствено заседание. 

"За нас е важно колкото може по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората. Както обикновено, в почивните дни ще се присъединят и доброволци от много места на страната", каза той. 

Възстановено е електрозахранването в домовете на хората от наводнените села. Работи се и за връщането и на уличното осветление. До три седмици улиците, инфраструктурата, мостовете и деретата на реките ще бъдат почистени и възстановени, обобщи Донев направеното до този момент. 

"В пострадалите от наводненията села имат нужда от хора, които да им помогнат да започнат живота си на чисто и да не газят през кал, когато влизат в домовете си. За да ускорим възстановяването след потопа, правителството, заедно с областния управител на Пловдив и кметовете на общини и населените места продължаваме с повече техника и хора разчистването на наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина", допълни служебният премиер.

Той отправи благодарност към българите, които от 2 септември живеят с мъката на хората в Карловско и са солидарни не само с думи, но и с действията си. "Всяко усилие за изправяне след преживяното бедствие е крачка към връщане на нормалността", допълни Донев. И добави, че служебното правителство ще отпусне днес допълнително 200 000 литра вода от Държавния резерв за пострадалите села в Карловско. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ