ГЕРБ: Президентът да даде срок за връщане на мандата до 17 ч. на 26 юли

ГЕРБ: Президентът да даде срок за връщане на мандата до 17 ч. на 26 юли

ГЕРБ: Президентът да даде срок за връщане на мандата до 17 ч. на 26 юли

ГЕРБ определя преговорите за кабинет като хаотични движения, които поставят цялата политическа система в риск, заяви депутатът Радомир Чолаков на пресконференция в центалата на партията. За да се възстанови конституционният ред, той призова от името на ГЕРБ президента Румен Радев да покани Корнелия Нинова до 26 юли в 17 часа да представи името на кандидат за министър-председател, ако не е готова - да започне действия за прекратяване на дейността на парламента и подготовка за предсрочни избори.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова се спря на изтеклия по-рано запис от заседанието на ПГ на "Демократична България". И обяви, че вече ще нарича ДБ "демократите от Социалистическа България". Според нея от срещата стават ясни няколко неща - че има парламентарно крило на ПП и Лена Бориславова. "Ако някой си направи бухалка от КПКОНПИ, то друг иска да участва в работата й и да я контролира по време на избори - това е цитат от Христо Иванов, обясняващ отношението на Тошко Йорданов към закона за КПКОНПИ. Уж Иванов бил виден демократ и единствен борец за съдебна реформа. Те заедно ще си правят бухалка, с която ще ходят на избори", възмути се Атанасова. Според нея идеята на коалиционните партньори сами да определят датата на изборите, а не президентът с указ, е най-голямото нарушение на Конституцията.

Планове за съставяне на правителство реално няма, Иванов призна, че участват в разговорите с информационна цел и ще поддържат всички словесни еквилибристики, защото това не е мандат даден на една партия, а е технически мандат и правителство няма да се направи, обобщиха от ГЕРБ.

По-рано, от парламентарната трибуна Мустафа Карадайъ изчете декларация от името на ДПС, с която също призова президентът Радев да насрочи час по-скоро нови избори

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ