Борисов разпитан за "Барселонагейт", депутатите от ГЕРБ отидоха пред прокуратурата  

Борисов разпитан за Барселонагейт, депутатите от ГЕРБ отидоха пред прокуратурата  

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил разпитан като свидетел в Софийска градска прокуратура по делото за къщата в Барселона. Това каза адвокатът му Менко Менков след края на разпита. След това за Борисов предстои втори разпит в Съдебната палата. "Адвокатът каза да не коментирам. Благодаря на хората за съпричастността", каза Борисов на излизане от СГП на ул. "Черковна".

Над 200 симпатизанти на ГЕРБ се бяха събрали пред прокуратурата на ул. "Черковна", за да подкрепят лидера на партията. Към тях се присъединиха и депутати от партията, които си тръгнаха от парламента по-рано през деня. "Отивайте в парламента да вършите работа", нареди той на депутатите от ГЕРБ, които го чакаха пред прокуратурата. След това се качи в черна "Тойота", докато симпатизантите скандираха името му. "Барселонагейт" бе изрично споменат от главния прокурор Иван Гешев преди 2 седмици, когато той отказа да подаде оставка. Тогава Гешев обяви, че наблюдаващият прокурор е бил притискан да прекрати делото.

В парламента, след 30- минутна почивка, депутатите от парламентарната група на ГЕРБ напуснаха сградата на Народното събрание и отидоха да подкрепят Борисов. На идване Борисов къщо отказа да говори пред медиите и влезе директно в сградата. 

 Даниел Митов от ГЕРБ обясни, че присъствието на депутатите е един вид декларация за това, че няма да се огънат на натиска, който се осъществява върху тях и ще направят всичко възможно, за да осигурят мнозинство за бъдещо правителство.

Пред журналистите говори и Вежди Рашидов от парламентарната група на партията. "В тази държава всичко може да се очаква! Пак казвам, няма такава държава - да се провиждат факти единствено, за да се унижават лидери, премиери. Ако има човек грехове, има закони, има начини. Не е този начин и за това сме тук! Начинът е с доказателства - доказваш и всичко върви, както законът повелява. Самият Борисов го е казал! Тук сме именно защото това са показни акции. Няма такъв Европейски пиар – евтин, с евтин шум с унжение на един лидер, който толкова години е добър лидер и един от най-добрите играчи в политиката. Това е положението. Ще бъдем тук, докато унижението към нашия лидер не спре. Това не е нищо друго. Това идва от ниската култура, като цяло, на всички. Борисов заслужава похвали за това, че е успешен, опитен, кадърен и е направил много. Той каза едва крилата фраза: "Всичкото е направено и може да го покажа". Има ли един, който да може покаже нещо? Няма!", добави Рашидов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ