В 8 града ще има площадки за медицински хеликоптери

В 8 града ще има площадки за медицински хеликоптери

В 8 града ще има площадки за медицински хеликоптери

Министерството на здравеопазването подготвя обществена поръчка за изграждането на хеликоптерни площадки в лечебни заведения в различни градове, където да могат да кацат т.нар. медицински хеликоптери. Планира се такива площадки да има в Русе, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол и Плевен. Това обяви на пресконференция в Добрич здравният министър Асен Меджидиев, цитиран от БТА.  

"Говорим за хеликоптерни площадки, които да са близо до съответните лечебни заведения, не където ще престояват хеликоптерите. В момента изготвяме заданието за обществената поръчка, защото Министерството на здравеопазването ще изгражда тези хеликоптерни площадки. Изчаквам експертите от министерствата на отбраната и на транспорта да уточнят тези специфики къде и как трябва да кацат тези хеликоптери", добави здравният министър.

Предвижда се първоначално два хеликоптера за медицински нужди да бъдат взети на лизинг, докато пристигне през декември първият закупен, каза още Меджидиев. За тези два хеликоптера ще има две оперативни бази – едната ще бъде в Долна Митрополия, другата – в София, напомни здравният министър. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ