Стив Ханке с рецепта за финансово образование в България

Стив Ханке с рецепта за финансово образование в България

Стив Ханке с рецепта за финансово образование в България

„Проблемът на финансовото образование в България. Как да се реши?” Това е всъпителната тема, с която проф. Стив Ханке ще постави началото на конференцията „Образование и бизнес – Финансово образование за устойчива икономика”

Световноизвестният финансист, познат в България като „бащата на валутния борд”, идва за участие в международната конференция, която ще се проведе на 11 май .

Форумът се организира за втора поредна година от Медийна група България он ер, Bloomberg TV и Медийна група Инвестор.БГ АД.

Конференцията стартира в 9.00 часа, в София хотел Балкан и ще събере представители на държавните институции, на неправителствени организации, на бизнеса, преподаватели от висшите и средните училища, които ще дискутират необходимостта от финансово образование и вярната посока за устойчива икономика. „Бащата на валутния борд” проф. Стив Ханке ще вземе участие във втория дискусионен панел, посветен на финансовото образование и висшите училища. Модератор на дискусиите ще бъде Нейра Чехич, журналист в студиото на Bloomberg TV в Лондон.

Участници в дискусиите ще бъдат и проф. Ричард Макдоналд, доктор по икономика от Университета в Бингхемптън, проф. Джордж Вредевелд, Икономически център за обучение и изследвания в Университета в Синсинати, проф. д.ик.н. Анна Недялкова, президент на Варненския свободен университет (ВСУ) „Черноризец Храбър“, доц. д-р Даниела Бобева - Институт за икономически изследвания към БАН, Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, Любомир Дацов, бивш зам. министър на финансите, Росен Бъчваров, директор „Комуникации“ НАП, инж. Любомир Божилов, Калифорнийски университет Санта Барбара, доц. д-р Елеонора Танкова, ВСУ, Атила Хорват, генерален директор на Провидент Файненшъл България, д-р Евгени Евгениев, специалист по развитие на частния сектор в Световната банка и други финансови експерти и преподаватели.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ