Втората черна кутия потвърди умишлените действия на Лубиц

Втората черна кутия потвърди умишлените действия на Лубиц

Втората черна кутия потвърждава умишлено действие на втория пилот Андреас Лубиц при разбиването на самолета на Germanwing, съобщиха следователи, цитирани от Франс прес.

Втората черна кутия със записи на техническите данни на разбилия се самолет на германската авиокомпания "Джърмануингс" беше открита вчера.

"Първите данни, получени от нея, показват, че пилотът е променил програмата на автопилота, за да спусне самолета на височина 30 метра, без да бъде възпрепятстван от компютърната система. Освен това е увеличил скоростта на самолета преди падането", гласи коментар на следствената група, съобщен от "Ройтерс".

Първата черна кутия беше намерен още в деня на катастрофата и анализът на данните от нея позволи на разследващите да установят, че в момента на удара първият пилот е бил извън пилотската кабина, а вторият пилот се е заключил вътре и вероятно умишлено е разбил самолета. „Той преднамерено е отказал да отвори вратата на пилотската кабина, за да влезе пилотът, и преднамерено е започнал спускането на самолета“, заключиха следователите.

В кабината е царяло абсолютно мълчание, докато командирът на полета се е опитвал да разбие вратата, за да влезе. Вторият пилот е бил жив до самия сблъсък. Самолетът Airbus 320, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, се е разбил в склоновете на Френските Алпи след осемминутно рязко снижаване, установи разследването.

Очаквайте подробности!

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ