Втора стрелба в Копенхаген, полицията уби мъж

Втора стрелба в Копенхаген, полицията уби мъж

Втора стрелба в Копенхаген, полицията уби мъж

Нова стрелба имаше в датската столица Копенхаген тази сутрин. Полицията застреля мъж, за когото се смята, че е нападателят, който късно снощи простреля трима души - двама от тях полицаи, край синагога в центъра на града. Той избяга пеша.

Така престрелките в Копенхаген в последните часове взеха две жертви, има и ранени. Според органите на реда обстоятелствата показват, че става въпрос за терористична атака.

Застреляният тази сутрин не се подчинил на заповедите да спре, след това открил и огън по служители на реда, съобщават от полицията. Според описание на очевидци той е на възраст 25-30 години, с арабски черти и носел автомат. Престрелката се е състояла в квартала Норебро и убитият мъж е от еврейски произход, предава Би Би Си. Полицията все още не може официално да потвърди дали това нападение е свързано с атаката от по-рано вчера срещу арткафе в Копенхаген, където беше убит 40-годишен мъж и бяха ранени двама полицаи.

Вчера неизвестен мъж откри стрелба в кафене на датската столица, в което се провеждаше дискусия по въпросите за изкуството, богохулството и свободата на словото. В дискусията участваха френският посланик в Дания Франсоа Зимере и шведския карикатурист Ларс Вилкс. След стрелбата нападателят избяга с автомобил.

Според разследващите това е покушение срещу Вилкс, който през 2007 г. публикува карикатури на пророка Мохамед, изобразен като куче. Още тогава ислямистки групи отправиха заплахи за живота му, поради което 68-годишният Вилкс живее под силна полицейска охрана.

Вижте още: Стрелба в Копенхаген, има убит и ранени

Не могат да идентифицират жертвата на стрелбата в Копенхаген

Публикуваха снимка заподозрян за терористичното нападение в Дания

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ