Въздухът в Москва отровен, продължават да отменят полети

Въздухът в Москва отровен, продължават да отменят полети

Въздухът в Москва отровен, продължават да отменят полети

Концентрацията на въглероден моноксид във въздуха в Москва тази сутрин превишава почти три пъти пределно допустимата норма, съобщи главният специалист на столичното държавно природозащитно учреждение „Мосекомониторинг” Алексей Попиков.

„Ситуацията остава неблагоприятна, равнището на замърсяване е високо. В момента концентрацията на въглероден моноксид е 2,8 пъти над нормата, на твърди частици 2,2 пъти над нормата, а на въглеводороди - 2,5 пъти над нормата”, обясни Попиков. Югоизточният вятър, който носи към Москва дима от горските пожари, се очаква да се задържи в близките две денонощия.

Димът отново създаде проблеми за въздушния транспорт. Отменени и задържани са полети от летищата „Домодедово” и "Внуково", съобщи представител на руската федерална агенция „Росавиация”. На „Шереметиево” видимостта е добра, няма забавяне при излитащите и кацащите самолети. 

Кметът Юрий Лужков прекъсна лечението на спортна травма и се връща в столицата днес, съобщи говорителят му Сергей Цой.

Много страни евакуираха дипломатическите си мисии. Няколко правителства предупредиха гражданите си да не пътуват за Русия в близките седмици.

Както "МениджъНюз" съобщи вчера, очаква се към сряда-четвъртък вятърът да се обърне и да престане да носи дим от горящите гори и торфени блата към Москва.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ