Две бомби избухнаха в Багдад, най-малко 44 са загинали

Две бомби избухнаха в Багдад, най-малко 44 са загинали

Две бомби избухнаха в Багдад, най-малко 44 са загинали

Най-малко 44 души са загинали при експлозия на две бомби в иракската столица Багда, предаде агенция "Ройтерс". Около 90 са ранени след взривовете, посочват източници на местната полиция. 

Нападенията са извършени на две места в града. Имало е самоубийствен атентат на пазар в северния квартал "Аш Шааб". В същото време при взрив на кола бомба в южния квартал "АрРашид" са били убити още хора. 

Засега никой не е поел отговорност за нападенията, но "Ислямска държава" обяви, че е извършила атаки в Багдад и околностите му миналата седмица, при които бяха убити над 100 души, отбелязва агенцията.

Бойци от "Ислямска държава" нападнаха днес контролни пунктове на иракската армия и шиитското опълчение в западната иракска провинция Анбар, допълва ТАСС.

Телевизия "Ал Джазира" съобщи, че атентатори самоубийци взривили 11 коли бомби близо до позициите на военните в Румейла (на 70 км от Багдад). В резултат на нападението са загинали 60 войници, а най-малко 150 са ранени, посочи медията. Извадени от строя са 30 военнотранспортни средства.

Терористичната атака бе извършена на фона на съобщенията за подготвяна военна операция за отвоюването на град Мосул от "Ислямска държава".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ