Еквадор – рай за пенсионери

Еквадор – рай за пенсионери

Еквадор е най-доброто място за живот за пенсионери! До този извод стигнаха експертите на международното издание International Living. Сред предимствата, извели южноамериканската държава на челна позиция по този показател са ниските цени – както на хранителните продукти, така и на недвижимите имоти. В първата петица на необичайната класация експертите на International Living поставят още Панама, Мексико, Франция и Италия.

Панама има държавна програма за привличане на пенсионери от други страни. За тях са въведени различни бонуси – например, 50% -ни намаления на цените за всякакви развлечения и 30% намаление за обществения транспорт. Пенсионерите ползват също така отстъпки при пътуване със самолет и хранене в обществени заведения.

Поставеното на трето място Мексико може да се похвали, според експертите, с мек климат и дружелюбни местни жители, а така също и със сравнително не много високи цени на недвижимата собственост.

Сред ключовите предимства на Франция е високото качество на здравеопазването, благодарение на което страната пета година поред е на челни позиции в световния рейтинг на държавите с най-висок стандарт на живот. Освен това, както е известно, кухнята е превъзходна.

Италия се отличава с благоприятен климат и богата култура. В някои райони могат да се намерят отлични имоти на много прилични цени.

Рейтингът на International Living се прави въз основа на осем критерия: цена на недвижимите имоти, потребителски цени, възможности за културен отдих и развлечения, сигурност и безопасност, ниво на здравеопазване, климатични особености, инфраструктура, а също и специални бонуси за пенсионери, включително и от други страни.

Елате в България!

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ