Китайка оцеля повече от 38 часа в открито море след падане зад борда

Китайка оцеля повече от 38 часа в открито море след падане зад борда

Китайка оцеля повече от 38 часа в открито море след падане зад борда

Китайка оцеля, след падане от круизен кораб, пътуващ от Китай до Япония. Тя прекарва 38 часа в открито море преди да бъде спасена от рибари, съобщават от BBC.

Жената е от Шанхай, като за момента се знае единствено, че фамилното й име е Фан. Според китайските медии, тя е паднала от четвъртия етаж на кораба, което се равнява на височина, близка до тази на седеметажна сграда.

Оцелялата казва, че не е имало за какво да се хване и, че се е носела по морето в по-голямата част от времето, докато не приближила рибарската лодка.   

Тридесет и една годишната китайка се е разминала само с леки наранявания, като до голяма степен, освен късмет, тя е успяла да се справи с изключително тежкото изпитание, благодарение на добрата й физическа подготовка и на факта, че като малка се е занимавала с плуване.

Нейните родители, които също са били на кораба, осъзнават, че тя е изчезнала, часове по-късно.  Бащата отказвал да повярва, че дъщеря му е жива, докато не чул гласа й по телефона.

Младата жена е без опасност за живота и в близките дни най-вероятно ще бъде изписана от болница, където е настанена след спасителната акция, за да се прибере при своите родители. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ