Китайско семейство продаде децата си заради онлайн игри

Китайско семейство продаде децата си заради онлайн игри

Китайско семейство продаде трите си деца, за да си осигури средства за купуване на отлайн игри, съобщава Eurogamer като се позовава на местната преса.

Ли Лин и Ли Дзюан - и двамата, силно пристрастени геймъри, започнали търговията с децата си още през 2009 г., когато се родила дъщеря им. Преди това, през 2008 г. на бял свят се появил синът им. Буквално няколко дни след раждането му двамата оставили бебето само вкъщи и отишли в интернет-кафе на 30 км от дома си, за да се отдадат на любимата си страст.

Идеята да продават децата си, за да печелят за онлайн забавленията си им хрумнала след раждането на дъщеря им. Изтъгрували я за 3000 юана (около 500 долара) и веднага ги прахосали в най-близкото интернет кафене. След това решили да продадат и момченцето, за което взели 30 хил. юана (около 4600 долара). Миналата година семейството се сдобило с още един син, който също бил продаден за около 30 хил. долара.

Случаят бил разкрит след сигнал от майката на жената. Засега не е ясно какво обвинение е повдигнато срещу тях, нито къде и на кого са продали децата. При разпитите в полицията двамата заявили: „Ние не искахме да ги отглеждаме, а просто да получим малко пари”.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ