Най-богатите монарси в света

Най-богатите монарси в света

Най-богатите монарси в света

Една от вечните човешки мечти си остава да си живееш като цар. Някои наистина го правят. В момента, в света има 44 монархии. Цялото им богатство, взето заедно, надхвърля 10 трилиона долара. Значителна част от него е съсредоточена в 15, или около една трета от официалните монарси. Ще ви запознаем с всеки от тях в новата ни поредица. Настанете се удобно, защото ще ви заведем на едно вълнуващо пътуване в живота на най-богатите монарси в света.

Приятно четене!

15. Мсуати III

Мсуати III е крал на малката африканска държава Свазиландия. Въпреки скромния мащаб на кралството, богатството на неговия владетел въобще не е е за подценяване. Нетната стойност на авоарите му се равнява на приблизително 100 млн. долара за 2010г.

Африканският лидер се слави и с разточителен начин на живот. По случай 40-ия си юбилей и 40 годишнината от независимостта на Свазиландия, Мсуати похарчил близо 2.5 млн. долара за празненства и забавления. Заедно със своите 13 съпруги, той обитава официалната царска резиденция Lozitha Palacе.

 

 

 

14. Беатрикс Нидерландска

Холандската кралица Беатриск разполага с близо 200 млн. долара лични авоари, благодарение на дяловите си участия в петролния гигант Royal Dutch Shell.

Последната информация, която се тиражира сред поданиците й е, че кралицата смята да се оттегли, което означава, че най-големият и син Вилем-Александър Орански може да я замени на трона. Така, той ще стане първият холандски крал от столетие насам. Официалният кралски дворец, в който живее Беиатрикс Нидерландска e Huis ten Bosch Palace.

13. Шейх Сабах IV ал-Ахмад ал-Сабах

Интересно е да отбележим, че емирът на Кувейт, Шейх Сабах ал-Сабах не носи царска кръв. Той беше министър на външните работи през 2006г., когато тогавашния престолонаследник реши да му отстъпи трона заради тежко боледуване.

Кралското богатство се оценява на 350 млн. долара според данните за 2010г. Голяма част от тях идват от инвестиции в различни предприятия и търговия с петрол. В момента дворецът Dar Salwa е официалната резиденция на емира.

                                         Очаквайте продължение!!!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ