Три самолета едва не се сблъскаха на американско летище

Три самолета едва не се сблъскаха на американско летище

Американските военновъздушни регулатори разследват как три самолета за малко не са се сблъскали във въздуха близо до летище „Роналд Рейгън” във Вашингтон. Федералната авиационна администрация (FAA) казва, че лошото време е довело до недоразумението във вторник следобед. За инцидента е съобщено за първи път от "Вашингтон пост", който заяви, че всичките три самолета са на USA Airways.

По време на конферентен разговор с репортери вчера говорителят на FAA Майкъл Хуерта призна, че самолетите са били твърде близо, но каза, че те не са се сблъскали. Аудио запис на разговори между един от самолетите и кулата за контрол на трафика на летището показва объркване. Около 14:00 местно време във вторник въздушната контролна кула е разпоредил на кацащия самолет да направи рязък завой на юг.

Тогава той минава на 150 метра разстояние от заминаващ самолет и на горе долу същото разстояние от друг самолет. Стандартно изискване за разстояние е 304м. През март 2011 г., два самолета се приземиха без помощта от контролната кула на „Рейгън”, след като операторът беше заспал.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ