Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство

Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство

Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство

Прокуратурата възнамерява да повдигне обвинение срещу актьора Алек Болдуин в непредумишлено убийство при смъртоносната стрелба във филма "Rust" през 2021 г., съобщи CNN.

В резултат на стрелбата, на снимачната площадка загина операторката Халина Хътчинс, след като беше улучена с боен патрон, изстрелян от реквизитен пистолет, държан от Болдуин.

Холивудската звезда твърди, че не е натискал спусъка на пистолета, а разследването за трагедията разшири обхвата си до отговорника за оръжията и асистента по реквизита на филма, както и върху асистента на режисьора, който му е дал реквизитното оръжие. Адвокатите на членовете на екипа обаче обвиняват Болдуин в отклоняване на вината.

Освен актьора, отговорникът за оръжията на филма "Rust" Хана Гутиерес Рийд ще бъде обвинена по две обвинения за непредумишлено убийство на Халина Хътчинс на снимачната площадка.

През март 2022 г. Гутиерес Рийд заявява, че не е била повикана да провери пистолета, от който в крайна сметка е изстрелян боен патрон, ранил фатално Хътчинс. Тя направи изявлението в отговор на показания на Болдуин пред съда, в което той обяви, че Хътчинс му е казала да натисне спусъка.

"Г-н Болдуин е знаел, че никога и при никакви обстоятелства не може да насочи огнестрелно оръжие към членовете на екипа и е имал задължение за безопасност към колегите си", заяви Гутиерес Рийд. "Въпреки това той насочи пистолета към Халина преди фаталния инцидент противно на всички правила и здравия разум", добави тя.

На Болдуин и Гутиерес Рийд ще бъдат повдигнати "алтернативни обвинения" за две непредумишлени убийства, което означава, че съдебните заседатели ще решат не само дали двамата са виновни, но и според кое правно определение за непредумишлено убийство. Според окръжния прокурор и в двата случая присъдата е до 18 месеца затвор и глоба до 5000 долара. Окръжният прокурор заяви, че няма да бъдат повдигани конкретни обвинения за прострелването на режисьора на филма Джоел Соуза, което не е довело до смърт.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ