Аржентинската държавна информационна агенция става рекламна агенция

Аржентинската държавна информационна агенция става рекламна агенция

Аржентинското правителство обяви вчера официалното закриване на държавната информационна агенция Телам, обявено за първи път през март, и превръщането ѝ в държавна агенция за реклама и пропаганда, предаде Франс прес.

Агенцията, основана през 1945 г., "ще престане да функционира, както е правила от създаването си, в дейностите по предоставяне на журналистически услуги и като информационна агенция", се казва в официалния бюлетин, публикуван вчера, уточнява агенцията, цитирана от БТА.

Оттук нататък агенцията, ще "съсредоточи дейността си върху новото стратегическо направление на компанията, което е да работи като рекламна и пропагандна агенция". Новата "Ахенсия де публисидад дел естадо" (APE) ще отговаря за "проектирането, производството, маркетинга и разпространението на национални и/или международни рекламни материали", се посочва в текста.

"Продължаваме да се борим за защита на работните места и социалната роля на обществените медии, които това правителство възнамерява да унищожи", отговориха в изявление синдикатът на медиите в Буенос Айрес (SiPreBA) и група служители на Телам.

В началото на март ултралибералното правителство на президента Хавиер Милей преустанови дейността на обществената информационна агенция и блокира достъпа до нейните сгради в Буенос Айрес. Президентът заяви, че агенцията е била "използвана през последните десетилетия като агенция за пропаганда на кирхнеризма", припомня АФП.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ