Гърция пише правила за превоз на електромобили с фериботите

Гърция пише правила за превоз на електромобили с фериботите

Гърция пише правила за превоз на електромобили с фериботите

Гръцките фериботни компании отказват транспортиране на електромобили поради риск от пожар. Атина подготвя общ нормативен акт за условията при транспортиране на автомобили с алтернативно гориво, съобщават от министерството на флота, цитирано от БНР.

Фериботните компании отказват транспортиране на електромобили и се оплакват се пътници, които не могат да пътуват на ферибот с автомобилите си. По тази причина се стига до забарни за превоз на електромобил без придружител, но дори и собственикът да е на борда той носи отговорност, че автомобилът му няма да предизвика пожар. За да са застраховани напълно, транспортните компании отказват качване на електромобил.

Засега съществува само една наредба с изисквания по паркиране и превоз на този тип автомобили, но условията са препоръчителни, а не задължителни. Трябва колите да са паркирани на специални участъци в корабите, батерията да е заредена до 30%, корабите да имат специални огнеупорни покрития и обучен екипаж при пожар. Министерството на търговския флот обсъжда общи условия за трансфер на електромобили, валидни за всички фериботни компании.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ