Германия се надява на бързо пускане на „Северен поток“

Германия се надява на бързо пускане на „Северен поток“

Германия се надява на бързо пускане на „Северен поток“

Германия се надява, че Siemens разбира значението на забавената за ремонт турбина в Канада за работата на газопровода "Северен поток" и очаква оборудването да бъде реално доставено и пуснато възможно най-скоро. Това са заявили от министерството на икономиката на Германия, цитирани от Ройтерс.

В същото време, според оценките на ведомството, все още няма преговори за доставка на други турбини. Устройствата на Siemens, които са необходими за работата на газопровода на Газпром, преди това попаднаха под санкциите на Канада и оборудването не беше върнато от ремонт в Монреал.

В средата на юни руската компания, позовавайки се на проблемите възникнали около невръщането на турбините, намали притока на газ за Европа. На 13 юли канадските медии съобщиха, че страната се е съгласила на двугодишно освобождаване от санкции срещу Русия, което ще позволи обслужването на оборудването“ на Siemens за „Северен поток“. По техни информации, една от турбините вече е изпратена в Европа.

От "Газпром" обаче казаха, че не разполагат с документи, които да позволят изнасяне на оборудването на Siemens от Канада. При такива обстоятелства компанията отказва да прогнозира по-нататъшно развитие на събитията, казват от „Газпром“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ