Google с ново навигационно меню (видео)

Google напредва с работата по обновения Google Bar, пише в официалния блог на най-голямата търсачка. Според информацията има няколко фокуса на промяна.

“Вече сме готови за следващата крачка на нашия редизайн – новият Google bar ще ви помогне да навигирате бързо между различните услуги, както и да споделяте точните неща с точните хора лесно в Google+. Ако не сте успели да се запознаете с новия дизайн, не се притеснявайте. Google има навика да пуска новите неща бавно, но с постоянство – скоро ще стигнат и до вас”, пише още в блога.

Навигацията на функционалностите Search, Maps, Gmail, Google+, Translate, Docs, Calendar вече се управлява през ново меню, което замества тъмносивата лента, в която преди се помещаваха линковете към изброените сайтове.

Тук ще ви изброим някои от новите детайли на бара:

-Той е разделен на 3 секции – лого, което се появява при преминаване отгоре с мишката; поле за търсене и допълнения и нотификации от дясната страна. Google подчертава, че дори в момента да не си с активен акаун, пак можеш да използваш появяващото се Google лого, за да навигираш другите услуги.

- Това, което е особено интересно, е новата дясна страна, където имате снимка, чрез която управлявате своя акаунт и непосредствено до нея от лявата страна можете да видите бутона +Share, който позволява споделяне с един клик по всяка време, когато се намирате на Google сайт.

Новият дизайн ще бъде въведен поетапно през следващите няколко дни.

Какво точно ще виждате, засега може да разберете от видеото тук:

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ