Китайските власти разследват за корупция шефа на Центъра за зимни спортове

Китайските власти разследват за корупция шефа на Центъра за зимни спортове

Китайските власти разследват за корупция шефа на Центъра за зимни спортове

Китайските власти започнаха антикорупционно разследване срещу секретаря на партийния комитет, ръководител на Центъра за зимни спортове Ни Хуейджунг. Това съобщиха от Главната спортна администрация на Китайската народна република.

Според изявление, публикувано на сайта на агенцията, Ни Хуейджунг е заподозрян в "сериозни нарушения на дисциплината и закона". Случаят му се преразглежда от отделите за борба с корупцията на местно ниво, свързани с Централната комисия за проверка на дисциплината на Комунистическата партия на Китай и Националния надзорен комитет на КНР. Ни Хуейджунг е ръководител на Центъра за зимни спортове към Генералната администрация на спорта на Китай от декември 2017 г. През януари 2022 г. той беше назначен за генерален секретар на китайската спортна делегация за Зимните олимпийски игри в Пекин.

Китайските власти засилиха борбата с корупцията, след като през 2012 г. на власт дойде петото поколение лидери, водени от Си Дзинпин. През последните години в резултат на мащабна антикорупционна кампания много служители, включително високопоставени, загубиха постовете си и бяха осъдени на затвор, включително доживотен. За да пресече злоупотребите в партийните структури и правителството, през март 2018 г. в Китай беше създаден Държавен комитет за надзор. Той е надарен с разширени правомощия за справяне с нарушенията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ