Метеорит падна в спалнята на жилище в американския щат Ню Джърси

Метеорит падна в спалнята на жилище в американския щат Ню Джърси

Метеорит падна в спалнята на жилище в американския щат Ню Джърси

Метеорит падна в жилищен дом, съобщава CBS. Отбелязва се, че инцидентът е станал в град Хоупуел, Ню Джърси. Градските власти съобщиха, че размерът на метеорита е приблизително 10 на 15 сантиметра. Според полицията предметът изглежда метален и има продълговата форма.

Лунният камък е пробил покрива на сградата и е паднал в една от спалните на блока. По време на инцидента в стаята не е имало хора. Скоро се установява, че метеоритът е пробил покрива, ударил се е в пода, отскачил е и отново се е ударил в тавана. Стопанката на къщата намери метеорита в ъгъла на стаята. „Докоснах това нещо, защото си помислих, че е случаен камък, но беше топло“, каза жената.

Дерик Питс, водещ астроном в Института „Франклин“, каза, че космическият обект може да е на възраст между четири и пет милиарда години. Не е изключена възможността той да е останал от произхода на Слънчевата система.

На 8 април, огнено кълбо беше видяно в небето над Мейн. Очевидци са чули и звук от удар на метеорит в земята, който наподобявал далечен взрив. По-късно Музеят на минералите и вкаменелостите на американския щат Мейн обяви многомилионна награда за намирането на метеорита, паднал в този регион.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ