Стачка на лекари в цяла Турция заради убийство на кардиолог

Стачка на лекари в цяла Турция заради убийство на кардиолог

Стачка на лекари в цяла Турция заради убийство на кардиолог

Двудневна стачка на лекари в цяла Турця ще започне след убийството на местен известен кардиолог, съобщава БТА. Отделно бе организиран и голям протест на граждани след престъплението, потресло страната, предаде в. "Джумхуриет".

Д-р Екрем Каракая, работещ в болница в централния турски град Коня, бе застрелян вчера от разгневен пациент, който след убийството се самоуби. Според разследващите основният мотив на нападателя за престъплението е фактът, че майка му е починала миналия месец, след като била оперирана от д-р Каракая.

Убийството на д-р Каракая е поредното посегателство срещу лекар в Турция. В последно време в страната са регистрирани много случаи на нападения на пациенти срещу медици. След убийството на кардиолога всички лекари от болницата, както и много други служители, прекратиха работата си и излязоха на протест още вчера. Медиците скандираха "Не искаме да умираме".

Днес и утре се очакват стачки на лекари в цялата страна, информира „Хабертюрк“. По данни на Турския лекарски съюз заради лошите условия на труд, недостатъчно доброто възнаграждение и липсата на сигурност от началото на годината 229 лекари са напуснали страната. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ