Тръмп атакува Мъск: Беше готов да моли на колене за субсидии

Тръмп атакува Мъск: Беше готов да моли на колене за субсидии

Тръмп атакува Мъск: Беше готов да моли на колене за субсидии

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп и главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск влязоха в конфликт в социалните мрежи, който тава все по-разгорещен.

Във вторник Тръмп написа в собствената си социална мрежа, че Мъск е бил готов да „му се моли на колене“ за държавни субсидии.

„Когато Илън Мъск дойде в Белия дом и ме помоли за помощ по всички негови многобройни субсидирани проекти, независимо дали става дума за електрически автомобили, които нямат достатъчно дълъг пробег; автономни коли, които катастрофират, или ракети за никъде, които са безполезни без субсидии, и той ми каза, че е голям фен на Тръмп и републиканец, аз можех да му кажа „падни на колене и се моли“ и той щеше да го направи“, написа Тръмп.

По-рано самият Мъск коментира в Twitter, че е „време Тръмп да окачи шапката си и да отплава към залеза“.

„Демократите също трябва да спрат да атакуват - не правете така, че единственият начин Тръмп да оцелее е да си върне президентството“, добави той.

В отделен пост в Twitter шефът на Tesla написа, че Тръмп ще бъде на 82 г. в края на евентуалния си втори мандат, което по думите му означава, че „той ще бъде твърде стар за да бъде ръководител на каквото и да е било, още по-малко на САЩ“.

Преди това Мъск заяви, че клони към това да гласува за губернатора на щата Флорида Рон Десантис, ако републиканците го издигнат за президентската надпревара през 2024 г.

Размяната на думи между Тръмп и Мъск обаче в събота, когато бившият президент нарече шефа на Tesla „поредния измамник“, след като той призна, че досега винаги е гласувал за Демократическата партия. „Каза ми, че е гласувал за мен“, заяви Тръмп по време на митинг в Аляска.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ