Затвориха до второ нареждане швейцарското въздушно пространство

Затвориха до второ нареждане швейцарското въздушно пространство

Затвориха до второ нареждане швейцарското въздушно пространство

Швейцарското въздушно пространство е "затворено до второ нареждане", поради повреда в електрониката, съобщава Службата за въздушен контрол "Скайгайд", цитирана от Франс прес.

"В първите часове на деня се случи повреда в Швейцарската служба за контрол на въздушния трафик "Скайгайд", поради което въздушното пространство бе затворено за движение от съображения за сигурност", се посочва в съобщението.

Дружеството не даде никакви обяснения за причините, довели до повредата. Уточни само, че въздушното пространство се затваря "до второ нареждане", и подчерта, че компанията съжалява за този инцидент и за последиците от него за своите клиенти, партньори и пътници по летищата в Женева и Цюрих и работи неуморно, търсейки решение.

Международното летище Коантрен в Женева заяви в Twitter, че всички излитащи и кацащи полети на Женевското летище са спрени до 11.00 ч. (09.00 по Гринуич).

Говорителка на летището в Цюрих, друг голям въздушен хъб на алпийската страна, посочи, че въпреки повредата летището остава отворено.

Според агенция Ей Ти Ес Кийстоун редица международни полети до Швейцария са отклонени по-специално към Милано, Северна Италия. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ