Полезни съвети, ако отивате на Евро 2016 във Франция

Полезни съвети, ако отивате на Евро 2016 във Франция

Полезни съвети, ако отивате на Евро 2016 във Франция

Щастливците, които ще следят мачовете отЕвропейското по футбол във Франция, трябва да знаят, че на стадионите не се пуши, а боклуците трябва се изхвърлят на определените за това места, иначе глобите са сериозни.

Освен това футболните фенове трябва да имат предвид, че е добре да влязат на стадиона три часа преди началото на мача.

Това са част от съветите, които даде директорът на Европейски потребителски център България Игнат Арсенов, цитиран от Дарик.

От 10 юни до 10 юли Франция ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол. То ще премине  под особено силни мерки за сигурност. Ето какво съветва българският Европейски потребителски център:

"Трява да знаем преди всичко, че тъй като ще има много хора на мачовете, е добре да се отиде доста време преди самия мач. Стадионите отварят три часа преди началото на обявения начален час на мача. Трябва да спазваме правилата на организацията, а именно, че на стадионите не се пуши. Трябва да внимаваме, защото има сериозни глоби. Боклуците могат да бъдат изхвърляни само на обозначените за това места, дори трябва да бъдат събирани разделно".

Трябва да се подготвим и преди да отпътуваме

"Да не забравим да си вземем личните документи, паспорти и лична карта. Ако сме си взели и двата документа, добър съвет е да ги държим на различни места, защото при евентуална кражба или губене да не останем без документи".

Какво трябва да знаем за резервацията на хотел или общежитие

"Във Франция резервацията задължително трябва да бъде в писмена форма, т.е. или трябва да имаме документ или в имейл, когато резервираме хотел, дори и квартира, е добре да се обадим на хотела две седмици преди резервацията и да я потвърдим, за да сме сигурни, че тя ще ни се пази".

Полезно е да се запознаем с условията на хотела, защото не е изключено да няма възможност за отмяна на резервацията. И понеже мачовете са в 10 града, за пътуването в страната Арсенов обясни:

"Ако се наложи да пътуваме между отделните градове - да ползваме влак, метро, автобус, билети се купуват на място на спирките на превозните средства, в редки случаи може да бъде закупено и от самия автобус".

Да избягваме да хапваме в най-натоварените туристически райони

"Обикновено там цените са по-високи и храната не е точно местната и най-интересната, така че нека се поинтересуваме къде са най-добрите ресторанти, за да получим най-доброто преживяване. Ако ни се наложи да пазаруваме в магазин, във Франция магазините работят от понеденик до събота от 09:00 до 20:00 ч., има и такива до 22:00 ч.", каза Арсенов.

Още информация потребителите могат да намерят на страницата на ЕПЦ, както и да си изтеглят специалното му приложение за пътуване с полезна информация за престоя в държава от ЕС.

Арсенов допълни, че обаждането до България от Франция вече е по-евтино след поевтиняването на таксите в роуминг.

Преди пътуването трябва да се уверим, че сме на евротарифа.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ