Публиката изпрати с овации Владо Николов на бенефисния му мач

Публиката изпрати с овации Владо Николов на бенефисния му мач

С емоции и овации премина бенефисът на Владимир Николов - „Моята игра“. Капитанът на българския национален отбор по волейбол се сбогува с професионалния спорт пред пълните трибуни на Арена Армеец.

Бенефисът започна с кратко рестроспективно видео за големия спортист, а след това в негова чест „Мила родино“ огласи залата.

В мача на Звездите и обновения национален отбор, звездите победиха с 3:0 гейма. Владо Николов отбеляза и последната точка в срещата.

Бившият капитан на националите посочи своя наследник и му даде фланелката със своя номер 11 – той е Спас Байрев, ново име в българския волейбол, пише Гонг.

На бенефиса бяха съпругата му Мая и тримата му синове – Алекс, Симеон и Филип, които в края на церемонията излязоха на терена и поздравиха привържениците. 

В последното си интервю като активен волейболист Владо Николов призна, че не му се е искало да се отказва от спорта, но не имал друга възможност.

"И аз съм против да се отказвам, но за съжаление нямам повече възможност. За да изиграя този мач трябваше да взема болкоуспокояващи. Сметката обаче ще я плащам утре, след като мине ефектът на хапчетата."

Близките му планове са свързани с треньорската професия и младежките национали. „После ще разговарям с жена ми Мая за това, какво ще предприемем нататък", сподели легендарния волейбост пред Diema.

Николов обяви решението си да дари 50 хил. лв. - приходите от бенефисния мач, на детското отделение по онкохематология в пловдивската болница "Св. Георги".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ