Филип Старк отваря магазин за 3D мебели

Филип Старк отваря магазин за 3D мебели

Световно известният френски дизайнер Филип Старк ще отвори след няколко месеца магазин в Сао Пауло, в който ще могат да се създават интериорни вещи и мебели с помощта на 3D-принтер, предава The Wall Street Journal.

Старк представи идеята по време на най-престижното европейско изложение на мебели в Милано Salone Internazionale Del Mobile. Проектът му е част от иновативния бранд TOG. Абревиатурата идва от думите „all creators together” (всички автори заедно). Брандът обединява дизайнерски  колекции на известни автори с т.нар. „открит” изходен код. Чрез него клиентите ще могат да променят готови вече интериорни предмети по собствено желание.

Още сега, преди да е отворил магазинът, клиентите могат да се сдобият със заготовки на мебели на сайта на TOG и да ги променят с помощта на различни материали и цветове. Производителите, подписали договори със Старк, доработват поръчките по дизайн на клиента и ги изпращат на адреса му. Старк се надява до няколко години TOG да стане интернет ресурс без ограничения, което означава, че всеки сам ще може да проектира интериора си, без да се съобразява с предложенията на магазина. Старк визионерски вярва, че в близко бъдеще във всеки град ще се появят будки с с 3D-принтери за масово потребление

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ