Да си вземем най-доброто от празничното парти!

Да си вземем най-доброто от празничното парти!

Да си вземем най-доброто от празничното парти!

Ако си мислите, че празничното парти е идеалната възможност да ядете, да пиете и да се веселите, може би трябва да си помислите пак. Прекаляването с коктейлите и опитите да целунете ваш колега под имела определено са бедствие, което трябва да избегнете, но има и други важни подробности, които могат да се отразят на професионалния ви имидж.

На път за следващото празничното парти,  имайте предвид следното:

Пригответе се предварително. Добрата визия и пристигането навреме не са единственото, за което трябва да помислите. Подгответе няколко леки и приятни теми за разговор. Например, бихте могли да попитате свой клиент кой е любимият му празник или къде смята да прекара празниците тази година.

Не си водете „+1“. Разбира се, ако в поканата конкретно пише, че можете да дойдете с придружител, направете го. В противен случай, оставете гаджето си вкъщи. Признак на лошо възпитание е да питате дали може да вземете някого със себе си, или направо да доведете този някой, надявайки се, че никой няма да забележи.

Представете се. Ако фирменото парти е една от редките възможности да се срещнете с главния изпълнителен директор, възползвайте се и го накарайте да ви забележи. Представяйки се както трябва – с енергично и уверено здрависване, визуален контакт, и ясно произношение на името си – ще се отличите от останалите. Подавайки ръка първи, вие демонстрирате увереност, която трудно ще остане незабелязана.

Бъдете активен гост. Когато пристигнете, обезателно се запознайте с домакина и започнете да общувате с останалите гости. Опитайте да завържете разговор с хора, които не виждате често или още не познавате. Добрият гост разбира, че главната му роля е да накара домакина да се гордее, че го е поканил.

Внимавайте с консумацията на алкохол. Общуването с по-висшестоящи и правенето да добро впечатление на клиентите ви задължава през цялото време да сте нащрек и адекватни. Ограничете консумацията на алкохол до едно или, най-много, две питиета, независимо дали колегите ви се надпиват в съседната стая.

Благодарете на организаторите на партито. Оценете усилията на домакина и неговите помощници. Този простичък жест ще ви отличи от колегите ви, които са се измъкнали на бърза ръка, 30 минути след началото на партито.

Усмихвайте се. В нощта на събитието, облечете най-хубавия си костюм, сложете най-блестящата си усмивка и допринесете за празничното настроение на купона. Предложете помощта си, ако забележите, че домакинът се затруднява с набавянето на алкохол и аперитиви. Демонстрирайте, че сте екипен играч и оставете трайно впечатление. Хората запомнят вежливостта.

Следвайки тези прости съвети, не само ще се забавлявате на празничното парти, но и няма да се забъркате в неприятности. Ако имате съмнения за нещо, обмислете го внимателно и запомнете, че не си струва да застрашавате кариерата и репутацията си за нищо на света. Забавлявайте се и бъдете елегантни.

Източник: Inc.com

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Цитат на деня
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември