10 неща, които отличават истинските победители в живота

10 неща, които отличават истинските победители в живота

10 неща, които отличават истинските победители в живота

Всеки може да се предаде и много хора го правят, защото това привидно е най-лесното нещо на света, което можеш да направиш. Но да продължиш напред, когато другите ще те разберат и подкрепят, ако си решил да се откажеш, това е което отличава истинските победители, пише блогърът Марк за marcandangel.com. Всъщност това е най-големият принцип на победата. Защото без такъв тип решителност и упоритост първите девет точки на текста нямат никакво значение. Но когато комбинираш решителност и упоритост по начина, описан в точка 10 по-долу с всяка една от другите 9 точки се случва истинската магия.

По сигурния път към победата, победителите...

1. Поемат 100% отговорност. – Животът ти е това, което показваш на света, показвайки твоите ценности, вярвания и мечти. Той е твой и ти сам решаваш – да създаваш, да му се наслаждаваш, да не му се наслаждаваш, да се бориш или да стоиш безразличен. В крайна сметка най-хубавите години в живота ти ще са онези, в които осъзнаеш и решиш, че твоите проблеми са си само твои. Не обвиняваш за тях родителите си, обществото, икономиката. Тогава ти осъзнаваш, че си сам господар на съдбата си. 

2. Фокусират се върху това, което могат да контролират. – Животът е баланс между това което можеш и което не можеш да контролираш. Трябва да се научиш да живееш комфортно между полагам усилия или предавам се. Животът не ти дължи нищо; той вече ти е дал всичко, от което имаш нужда. Свободата не е да превземеш всичко, което ти е на пътя; тя е за да разбереш, че каквото ти е на пътя то е неразделна част от него.

3. Елиминират грешните неща. – Истинската цена на всяко нещо, което правиш е времето, което влагаш в него. Ако дадено нещо, което правиш или мислиш не поправя или подобрява ситуацията, то значи си губиш времето. Тогава идва моментът, в който ти трябва да избереш дали да обърнеш страницата или да затвориш книгата.

4. Запазват контрол. – Започни да оформяш сам дните си. Започни да ходиш по свой собствен път. Това е твоето пътуване. Знаеш, че си се родил и знаеш, че ще умреш. Всичко по средата зависи от теб. Спри само да мечтаеш и започни да действаш. Или ти ще преживееш дните си или дните ти ще те преживеят.

5. Са добра компания. – Понякога не става въпрос за това къде си в живота си, а по-важното е кой е до теб. Някои хора ти взимат цялата енергия, а други ти дават храна за душата. Постарай се да си осигуряваш за компания такива хора, които ти дават храна за душата, които те зареждат емоционално. Така ще направиш подарък – да отсъстваш от живота на тези, които не ценят компанията ти.

6. Мислят конструктивно. – Ако промениш начина, по който мислиш ще промениш и реалността. Мислите ти са тези, които създават настроението ти, откриват мечтите ти, изковават волята ти. Затова трябва много внимателно да ги подбираш и да избираш, да отговаряш само на онези, които ще ти помогнат да си изградиш живота по начина, по който искаш, и да изпитваш емоциите, които искаш да изпитваш докато го живееш.

7. Покоряват себе си. – Да бъдеш себе си е основата на щастието. Да познаваш себе си е основата на мъдростта. Да мотивираш себе си е основата на успеха. По-добре да покориш себе си за тези неща, отколкото да спечелиш стотици други битки в живота.

8. Обичат себе си. – Първо трябва да се погрижиш за себе си, преди да се погрижиш за останалите. Да се грижиш за себе си не е самоугаждане, а е себеуважение. Ще дойде денят, в който ще трябва да приемеш, че трябва сам да се грижиш за себе си. Ще има време, в което трябва да се грижиш за себе си, както майка се грижи за детето си, със същото търпение, състрадание, внимание и чиста любов. Това със сигурност е голямо предизвикателство, но наградата за добре свършената работа е по-щастлив живот.

9. Работят здраво до болка. – Един ден тази болка ще има смисъл за теб. Понякога най-тежката болка носи най-хубавата промяна. Най-силните хора, които познаваш са станали силни заради болката, пред която са били изправени и с която са се справили. Въпреки всичките негативни коментари и мисли, които си чувал от други хора в живота си, остани фокусиран в целите си, и запомни, че начина, по който се развиваш в живота си е само и единствено твой проблем.

10. Продължават напред. – Без значение какво правиш, без значение колко пъти си се провалял и си си казвал, че няма смисъл да продължаваш, и без значение колко много хора ти казват, че не можеш да се справиш – продължавай напред. Вземи се в ръце. Не се отказвай. Не се отказвай, защото след няколко месеца ще си много по-близо до целта си, отколкото си днес. Фокусирай се върху пътя ти пред теб.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Борисов сред среща с Асен Василев: Въглищните централи ще работят до 2038 г.
Германската инфлация падна до нива, виждани за последно преди войната в Украйна
Истанбулската конвенция влиза в сила в ЕС от 1 октомври
Миньори и енергетици блокираха пътища на няколко места в страната 
100 книги, които всеки трябва да прочете в живота си
Китай продава толкова много на Русия, че контейнерите вече се трупат
Денков: Правителството ще приеме плановете за справедлив преход в енергетиката въпреки протестите
Кои са най-търсените IT специалисти у нас през септември
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян