10 съвета за страхотен работен ден. Всеки ден

10 съвета за страхотен работен ден. Всеки ден

10 съвета за страхотен работен ден. Всеки ден

Искате ли да ви се случи най-добрия работен ден, който някога сте имали? Не е толкова трудно, колкото си мислите.

Тези 10 съвета ще ви гарантират дни, които не само са приятни, но ще ви позволят да направите повече, отколкото сте правили досега, пише Джофри Джеймс за Inc.com.

1. Започнете с 15 минути положителен принос.

Това е лесно за постигане и поддържане на позитивна нагласа, ако имате "библиотека" от положителни мисли в главата си. Започнете всеки ден като четете вдъхновяваща книга или слушате музика, за да си гарантирате, че имате точно такъв ресурс в главата си.

2. Свържете работата си с постигането на целите в живота ви.

Винаги помнете, че има по-дълбока причина за това хората да ходят на работа и защо сте избрали текущата си работа. Може би това е, за да подкрепите семейството си, да промените света по някакъв начин, за да помогнете на клиентите си да направят разликата.

3. Използвайте рационално времето за пътуване.

Повечето хора си губят времето докато пътуват да слушат новините, да говорят по телефона или да пишат текстови съобщения, или пък да отговарят на имейли. В действителност времето в пътуване е идеалното време да се нестроите положително за деня, а няма по-добър начин да направите това, отколкото да слушам музика, която наистина ви вдъхновява. Не разчитайте на DJ: Направете си собствени миксове!

4. Дръжте усмивката на лицето си.

Вероятно след първите три стъпки вече се усмихвате. Ако не поставете усмивката на лицето си. Няма значение дали тя е фалшива: изследванията показват, че дори и най принудените усмивки действително намаляват стреса и ви правят по-щастливи.

5. Изразете позитивно настроение.

Когато повечето хора са запитани със тези въпроси като "Как си?" или "Какво става?" - те обикновено казват нещо неутрално ("Аз съм ОК"), или отрицателнио като „Горе долу”. Този вид отговори програмират мозъка за провал. Вместо това отговорете: „Фантастично”.

6. Направете първо това, което е важно.

Всеки се оплаква от наличието на твърде много работа. 20% от вашите дейности възпроизвеждат 80% от резултатите ви. Така че започнете от най-важното.

7. Избягвайте негативни хора.

Ако сте следвали стъпките 1 до 6 най-вероятно ще откриете, че най-негативните хора във вашата орбита ще ви избягват, докато положителните хора ще искат да са около вас.

8. Не работете дълги часове.

Дългите часове работа са лоша идея. Дългите часове не ви правят по-продуктивни.

9. Отпуснете се.

След като сте готови с работния ден попълнете останалата част от деня с дейности, които ви носят радост и ви помогат да се отпуснете.

10. Завършете деня си с 15 минути благодарност.

Упражняването на благодарност е най-добрият начин да сте сигурни, че ще имате по-голям успех. Преди да си легнете, напишете на един лист всичко, за което сте благодарни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ