4 идеи, които разширяват възможностите

4 идеи, които разширяват възможностите

4 идеи, които разширяват възможностите

Предприемете действия сега, така че да имате повече възможности по-късно. Планирайте бъдещето си всеки ден.  Поставете се в позиция за успех.

Всичко това звучи страхотно. Но как да го направите? Това са четири идеи, които да ви помогнат:

1.Заемете се с някаква странична дейност.

Дори ако обичате работата си, добре е да имате повече от един източник на доходи. Ако, обаче не искате да бъдете предприемач, научете се  да мислите като такъв.

Добър начин за постигането на тази цел е чрез някакво странично занимание – проект, с който се занимавате в свободното си време, за да изкарвате допълнителни пари. Често съм чувал от читатели, че когато видят дори малка сума пари да влиза в банковата им сметка, те изпитват огромно удовлетворение.

2. Изберете си място, което искате да посетите и работете за реализацията на пътуването.

Не се нуждаете от много пари, за да видите света. Ако спестявате само по 2 долара на ден, в рамките на една година, ще може да си позволите до отидете където си поискате. Повечето хора, които четат този блог, могат да си позволят да спестяват по 2 долара на ден, дори ако все още учат или пък се местят от една работа към друга.

 Още повече, че една година би трябвало да е напълно достатъчна, за да постигнете тази цел.

Ако мечтаната дестинация не е екзотична или скъпа, най-вероятно ще може да я посетите дори след  по-кратък период не спестяване.  Същото се отнася и в случай, че може да си позволите да спестявате повече от 2 долара на ден.

3. Научете ново умение или подобрете старо.

Успешните хора никога не спират да се учат. Въпросът е какво искате да научите.

Един съвет - Не се концентрирайте над умения, които се очаква да имате. Помислете за нещо, което наистина искате да научите. Ученето е важно, но вашата мотивация ще бъде много по-голяма ако изпитвате реален интерес по темата.

Няколко идеи:

Научете нов език или си припомнете такъв, който сте учили преди време

Научете се да програмирате

Научете се как да блогвате

Научете се да готвите

Научете географията на света без да ходите във всяка държава

4. Поемете голям риск и се изправете пред голямо предизвикателство.

В последно време мислих много над тези две неща. Рисковете и предизвикателствата не са едно и също. Предизвикателствата изискват тежки усилия, но теоретично са в рамките на вашия контрол, дори най-трудните. Рисковете също може да изискват определено старание, но те се нуждаят най-вече от решения.

Когато приемете дадено предизвикателство, ще трябва да направите план и да се захванете с работата по неговото реализиране. Поемането на риск, от своя страна означава да се откажете от контрола над крайния резултат.

Така че, планирайки бъдещето си, какви рискове сте готови да поемете и какви предизвикателства ще си поставите?

Chris Guillebeau, автор на бестселъра The $100 Startup, в своя блог chrisguillebeau.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ