Технологии

Baidu пуска напълно автономни роботаксита в квартал на Пекин

Baidu пуска напълно автономни роботаксита в квартал на Пекин

Baidu пуска напълно автономни роботаксита в квартал на Пекин

Китайската технологична компания Baidu съобщи, че вече може да управлява роботаксита в част от столицата Пекин без шофьор или човешки персонал вътре.

Този ход елиминира разходите за труд за управление на самоуправляващи се таксита.

Първоначално одобрението на правителството обхваща 10 превозни средства в квартала на Пекин Иджуан, където са съсредоточени много корпорации, сред които JD.com.

Предградието е основното място за тестване и експлоатация на роботаксита на Baidu в Пекин. През ноември 2021 г. местните власти позволиха на Baidu и неговият конкурент в тази област Pony.ai да таксуват за превози на клиентите.

Потребителите на обществения транспорт могат да резервират силно субсидирани пътувания с роботаксита чрез приложенията на компаниите.

От третото тримесечие насам Baidu твърди, че в големите китайски градове нейните самоуправляващи се таксита извършват средно повече от 15 пътувания на на ден - наравно с традиционните услуги за превоз.

През август миналата година компанията оповести, че е получила одобрение да управлява няколко роботаксита без водачи и персонал в предградията на големите китайски градове като Ухан и Чунцин.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ