Как правилно да заредим новия си телефон?

Как правилно да заредим новия си телефон?

Как правилно да заредим новия си телефон?

Всеки от нас с нетърпение очаква момента, в който ще вземе своя нов смартфон и ще има възможност да изпробва всичките му екстри и нововъведения. Преди обаче да го включим и тестваме, трябва да знаем как правилно се зарежда устройството, тъй като това ще гарантира дългата и ефективна работа на батерията му.

Колко време се зарежда нов телефон?

Мненията често са противоречиви относно това как да се зарежда нов телефон първия път. В инструкциите на някои производители се препоръчва пълно зареждане преди първата употреба, докато в написаното от други изглежда това не е необходимо. А и докато преди пристигаха изцяло изхабени, в повечето случаи, новите смартфони днес идват, ако не изцяло, то поне частично заредени.

Все пак, нека отговорим на въпроса – колко трябва да е продължителността на първото зареждане? Добре е да заредите новия си смартфон до 100% преди първата употреба, съветват специалистите от Mobel.bg. Това обикновено отнема между 1 и 3 часа, в зависимост от модела, капацитета на батерията и самото зарядно.

Съвети за зареждане на телефона в ежедневието

За да се оптимизира продължителността на използване на смартфона, е важно да се следват няколко основни принципа при зареждането. Ето няколко съвета относно това какво е добре да правите и какво не:

  1. Заредете телефона, преди зарядът да падне под 20%.

Избягвайте пълното изразходване. Съвременните литиево-йонни батерии нямат "ефект на паметта" и работят най-добре, когато зарядът им се поддържа между 20% и 80%.

  1. Не зареждайте телефона прекалено дълго.

Не е добре да оставяте устройството да се зарежда повече от необходимото за достигане на пълния му капацитет, въпреки че повечето нови телефони имат системи за предотвратяване на презареждане. Също така, хубаво е да избягвате да го използвате през времето, когато го зареждате, защото това ще го нагрее и така ще се намали ефективността на процеса.

  1.  Използвайте оригинално зарядно.

Оригиналните зарядни устройства са специално проектирани за конкретния модел смартфон и осигуряват оптимално зареждане. Използването на неоригинални може да доведе до повреда или намаляване продължителността на батерията. Освен това, ако е възможно, използвайте стенен адаптер, защото когато се зарежда през USB порта на компютъра, често процесът е по-бавен, отколкото ако се прави през зарядното устройство.

Следвайки тези принципи, когато зареждате своя нов телефон, може да удължите живота на батерията и да подобрите изцяло използването на устройството. Важно е да спазвате и указанията на производителя, за да може да се наслаждавате на всичките му опции и екстри по възможно най-оптималния начин.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ