Китайският аналог на Uber отнесе глоба от над 1 млрд. долара

Китайският аналог на Uber отнесе глоба от над 1 млрд. долара

Китайският аналог на Uber отнесе глоба от над 1 млрд. долара

Китайската компания за споделено пътуване Didi Global отнесе солидна глоба след края на дългогодишно разследване на практиките й в областта на киберсигурността, предаде Си Ен Би Си.

Китайската администрация за киберпространство (CAC) глоби компанията с 8,026 милиарда юана (1,19 милиарда долара), след като реши, че тя е нарушила закона за мрежова сигурност на Китай, закона за сигурността на данните и закона за защита на личната информация.

Администрацията налага глоби от по 1 милион юана (148 000 долара) на двама ръководители на компанията, които според регулатора са отговорни за нарушенията.

В изявление, публикувано в интернет, Didi заяви, че решението на регулаторите за киберсигурност.

В съобщението на органа за киберсигурност не се казва дали скоро Didi ще може да добавя нови потребители или да възстанови присъствието си в магазините за приложения в Китай.

Разследването беше обявено за първи път миналата година, само дни след първоначалното публично предлагане на Didi на Нюйоркската фондова борса. Didi беше подложена на критики, след като осъществи IPO-то въпреки нерешените регулаторни изисквания относно сигурността на данните.

По-малко от шест месеца по-късно компанията заяви, че ще се делистне от NYSE, като сега тя прави планове за листване в Хонконг.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ