Технологии

Компанията Hyperreal прави триизмерни дигитални копия на известни личности

Компанията Hyperreal прави триизмерни дигитални копия на известни личности

Компанията Hyperreal прави триизмерни дигитални копия на известни личности

Компанията Hyperreal обяви масово създаване на "хипермодели" - цифрови двойници на известни личности, които се държат на екрана по абсолютно същия начин като оригиналите.

Проектът се ръководи от Ремингтън Скот, легендарният специалист по компютърна графика, който е пионер в тази индустрия в Холивуд. Той заслужено се смята за гуру във всички неща, свързани с прихващане на движения и дигитализиране на човешкия реални образи.

Новият хипермодел се състои от три компонента -  виртуално тяло, маниери на движение и глас. Той е напълно триизмерен, изключително детайлен, но най-важното – автономен. Такъв хипермодел се създава веднъж и след това може да се използва за всякакви цели без участието на лицето-прототип, от което е направен. Този цифров аватар получава специален лиценз, така че да може да се използва без нарушаване на авторските права.

Цифровите двойници са необходими, за да заменят хората, където е удобно. Например, когато се снимат много дубли във филми с опасни сцени, в абстрактно пространство, което е трудно да се възпроизведе много пъти на снимачната площадка. Двойниците могат да се използват паралелно чрез просто копиране на файла и тогава актьорът може да участва във филм, в телевизионно шоу в друга държава, във виртуален концерт и  реклама, при това едновременно. На хипермодела може да бъдат пробвани всякакви дрехи, екипировка, грим и аксесоари.

Хипермоделите също са създадени с оглед на съвместна употреба с изкуствен интелект. Феновете ще могат да поръчат виртуално копие на своя идол и да си приказват часове наред с него. Известни личности ще могат да прехвърлят знанията си на изкуствения интелект и да продължат да работят след смъртта на биологичното си тяло - например да изнасят лекции на студенти. Политиците и управляващите ще имат възможност да изпращат точни копия за срещи вместо себе си и да участват в няколко събития едновременно. С течение на времето технологията ще стане по-евтина и всеки може да поръча такъв двойник за себе си.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Apple представи първите си очила за смесена реалност
Шефът на Bank of America: Силата на американския потребител е най-голямото предизвикателство пред Фед
Киев съобщи за напредък на украинските войски на източния фронт
Гешев: Искането за свалянето ми е опит за тоталитарен преврат, готвят се за подобие на кървави чистки
Прокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков
10 282 деца влязоха на първо класиране в първи клас в София  
КРС забрани на „Виваком“ да прилага влязло в сила от 1 януари повишение на цените
ЕК настоява социалните мрежи да разполагат с екипи, работещи на всички европейски езици