Мъск иска Twitter да прилича повече на WeChat и TikTok

Мъск иска Twitter да прилича повече на WeChat и TikTok

Мъск иска Twitter да прилича повече на WeChat и TikTok

Американският милиардер Илон Мъск иска Twitter да заприлича повече на WeChat и TikTok, както и да привлече 1 млрд. потребители, предаде технологичното издание „Върдж“.

В първата си сесия за въпроси и отговори със служители на компанията зад популярната социална мрежа Мъск е заявил, че Twitter може да разшири своята потребителска база и да увеличи ангажираността като предлага повече полезни функции и гарантира, че „хората са информирани и получават развлечение“, казват служители, които са участвали в сесията.

Той също така е направил сравнение с китайското суперприложение WeChat, което комбинира характерните за социалните мрежи функции с игри, услуги за разплащане и дори възможности за споделено пътуване, подобни на Uber.

„Няма еквивалент на WeChat извън Китай“, каза Мъск, след като закъсня с 10 минути за виртуалната среща със служителите. „В Китай на практика живеете в WeChat. Ако можем да пресъздадем това с Twitter, ще постигнем голям успех“, заяви той.

Той също така похвали алгоритъма на TikTok, че не е „скучен“. „Можем да усъвършенстваме Twitter по същия начин, за да бъдем интересни“, добави главният изпълнителен директор на Tesla.

Той специално постави акцент върху това, че Twitter е по-добър в извеждането на новини. „Мисля, че Twitter може да бъде много по-добър в информирането на хората за сериозни проблеми“, каза той. На въпроса как ще изглежда успехът на Twitter след 5 до 10 години, Мъск каза, че компанията трябва да „допринесе за по-силна и дълготрайна цивилизация, в която сме по-способни да разберем същността на действителността“.

По време на разговора Мъск повтори, че иска Twitter да разчита по-силно на абонаментите и плащанията, като предложи хората да си плащат за получаването на верификация. Той също така даде идеята за включване на етикет „ирония“, за да може хората да разбират по-лесно намеренията на коментарите в социалната мрежа.

Той също така повтори по-ранни коментари за желанието си да се бори с ботове и спам акаунтите, като каза, че „трябва да е много по-скъпо да имаш армия от тролове“. Главният изпълнителен директор на Tesla по-рано заплаши да отмени сделката за придобиването на Twitter за 44 млрд. долара заради проблема с ботовете, което подтикна Twitter да му даде широк достъп до данни.

Като цяло коментарите на Мъск към служителите на Twitter в четвъртък предполагат, че той ще направи коренни промени в Twitter, ако целта му да направи компанията частна бъде осъществена. Той също така каза, че иска да направи компанията по-финансово дисциплинирана, но не е напълно против някои служители да продължат да работят от вкъщи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ