Преслав Бобев: Успехът на Digital4 се дължи на доверието, което изграждаме в бизнеса

Преслав Бобев: Успехът на Digital4 се дължи на доверието, което изграждаме в бизнеса

Преслав Бобев: Успехът на Digital4 се дължи на доверието, което изграждаме в бизнеса

Преслав Бобев е един от организаторите на конференциите Digital4. Преслав и неговият екип ежегодно подпомагат и организират различни инициативи, насочени към развитие на дигитализацията - в подкрепа на бизнеса и с мисъл към учащите. Той има богата експертиза при организирането и провеждането на конференции и бизнес форуми, сред които и годишната конференция за онлайн маркетинг и търговия Digital4Plovdiv. Водил е делегации на най-високо правителствено ниво в 90 държави в цeлия свят. Сред тях са и едни от най-предизвикателните политически и икономически дестинации като Либия, Иран, Куба, Мавритания, Пакистан и много други.

- Г-н Бобев, остават броени дни до осмото издание на конференцията Digital4Plovdiv. Какво сте подготвили за посетителите?

- Предстои ни, без съмнение, най-силното издание на Digital4Plovdiv. Очакваме повече от 450 гости да посетят събитието тази година. Програмата ще е отново в две големи зали, като сме подготвили един изключително разчупен и ангажиращ внимание формат.  За първи път в програмата е включен един цял мастърклас на тема Social Media Marketing, множество дискусионни панели и още изненади. Също за първи път в България участниците имат възможност да заявят среща предварително с лектор или партньор на конференцията през специален бутон в сайта. Ние като организатори имаме ангажимента да я координираме и тя да се осъществи по време на конференцията в специалната зала за срещи.

- Напоследък все повече конференции се организират на темата за дигиталния маркетинг и онлайн търговията. Това притеснява ли ви или ви мотивира?

- Конкуренцията няма как да ни притеснява и се надявам, че това важи двупосочно. Мисля, че колегите правят чудесни събития, които само ни мотивират да предлагаме и създаваме по-добър продукт с повече стойност за сектора. Все пак Digital4 е мрежа от събития, които се провеждат в 10 града на България, докато нашите конкурентни събития се организират само в София.  Стараем се да сме едни гърди по-напред, като разширяваме тематично събитията Digital4, каним изцяло нови лица и предлагаме много нови функционалности, които правят общуването и свързването на бизнеси по време на всяко събитие много по-лесно. В тази връзка искам да кажа, че над 80% от лекторите на предстоящото издание на Digital4Plovdiv ще са изцяло експертни лица, които ще излязат на сцена на пръв път, за да споделят опита си.

                                                                                                       

- Както казахте организирате конференции в цялата страна и то в продължение на няколко години. На какво се дължи успехът на формата Digital4?

- Успехът на Digital4 се дължи на доверието, което създаваме и изграждаме в бизнеса и на непрестанното разнообразие в предлагането на нови функционалности, дестинации и теми. Например, тази година събитието за първи път ще бъде достъпно и на видео запис за всички, закупили билет Premium. Digital4 се превърна в национална мрежа и кауза, която отдавна надхвърли е-комерс сектора. Ние сме единствените организатори, които смело създават събития в градове като Благоевград, Велико Търново, Русе, Видин, Плевен. Огромната част от бизнеса в тези градове няма изграден навик да посещава събития, за разлика от бизнесите в София, и ние създаваме тази единствена и безценна предпоставка за много компании да се срещнат на живо в една изключителна приятна бизнес обстановка. Участието на конференциите Digital4 отдавна не е просто присъствие на събитие и вярвам, че всички наши гости могат го потвърдят.

- Какво да очакваме през следващата година от Digital4 и какви са бъдещите ви планове?

- Нека започнем с това, че до няколко дни ще обявим календара за 2024 година, който ще представи 8 от градовете-домакини в България. Почти сигурно е, че ще бъдат добавени и още локации. Освен новите неща, които представихме през 2023 година, като бутона „Заяви среща“ и допълнителната услуга IMG Connect, която целенасочено свързва участниците още преди провеждането на всяко събитие, работим над нещо изключително голямо, което само организация, като Digital4 с подобна национална многохилядна мрежа от контакти може да предложи. С това вече издавам твърде много, като ще кажа последно, че работим и над създаването и предлагането на изключително нови и гъвкави продукти свързани с участията на събитията Digital4. Ще издадем много повече по време на Digital4 Plovdiv 2023 и затова ви каня на събитието на 12-13 октомври, за да сте от първите, които ще научат. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ